Arthur’s Pass

Nieuwsgierige koe/ nosy cow

Nieuwsgierige koe/ nosy cow

We wilden weer oversteken naar de Westkust en daarvoor moesten we over Arthur’s Pass, de oudste pas in Nieuw Zeeland. De Moari’s gebruikten deze pas al om te jagen. De bedoeling was een heel stuk terug richting Christchurch fietsen en dan over de pas. Dat betekende wel dat we eerst over Porter’s Pass moesten; hoger en steiler dan Arthur’s Pass. Maar toen kregen we een hele goede tip van een andere fietster. Lees verder

Nog een reis

We vonden dat onze fietsen en onze lichamen wel genoeg rust hadden gehad en besloten om toch nog een fietstochtje te gaan maken voor we echt weer aan het werk gaan. De keus viel al snel op Nieuw Zeeland omdat het daar nu zomer is en dus een goede periode om daar te zijn. Vorige week hebben we onze tickets geboekt; zondag 11 januari vertrekken we voor 3 maanden naar het verre Nieuw Zeeland.

We vliegen naar Christchurch, op het Zuidereiland, en beginnen daar aan onze tocht. Eerst dus over het Zuidereiland, dan met de boot naar het Noordereiland en op de fiets verder naar het noorden, naar Auckland. We willen proberen de hoofdwegen zo veel mogelijk te vermijden om zo dus van de rust, ruimte en prachtige natuur te kunnen genieten. Vanuit Auckland vliegen we op 5 april weer terug naar Amsterdam.

Ook van deze reis zullen we weer regelmatig (proberen) een verslag maken en op deze site posten.

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland