Wat nemen we mee?

Een aantal jaar geleden hebben we een 3-persoons tent gekocht; een Hilleberg Nammatj 3GT. Deze tent hebben we sindsdien bijna altijd meegenomen op onze reizen en hij bevalt ons prima. Het is een 3-persoons tent, dus we hebben voldoende ruimte in de slaapcabine; de tassen kunnen er eventueel ook nog bij, maar die staan meestal in de voortent. Dit voorstuk is ook lekker ruim, zodat we daar prima kunnen zitten (op de grond) als het slecht weer is. We kunnen daar ook koken als dat nodig mocht zijn. Genoeg beschutting dus. Het enige nadeel van deze tent is dat het een tunnelmodel is en die modellen zijn niet het meest geschikt voor stormachtige omstandigheden. Ze vangen, in verhouding tot een koepeltent, nogal veel wind.Tent

We koken op een benzinebrander van Primus (omnifuel) met 2 pannen van (ook) Primus. Verder bestaat onze ‘keuken’ uit 2 (opvouwbare) borden, lichtgewicht titanium bestek (van alles 2) ,2 opvouwbare kommetjes, een paar bekers om uit te drinken en een opvouwbaar (af)wasbakje. En niet te vergeten potjes met een aantal kruiden, zoals peper, zout en italiaanse kruiden voor de pasta. Daarnaast nog een waterfilter om altijd schoon water te kunnen gebruiken en 2 waterzakken van 6 liter om (extra) water in op te kunnen slaan en mee te kunnen nemen in gebieden waar niet/geen water beschikbaar is. KokenOm lekker te kunnen slapen hebben we slaapmatten van Exped; de downmat 7. Deze zijn gevuld met dons, voor extra warmte. Onze slaapzakken zijn ook gevuld met dons. We hebben slaapzakken voor een temperatuur tot -9 van Marmott voor koude omstandigheden. Onze kussens zijn van Ajungilak. Deze zijn opblaasbaar, dus we kunnen zelf bepalen hoe hard we ze willen opblazen waardoor ze altijd lekker liggen.

Goede en functionele kleding is erg belangrijk. Omdat we maar beperkt ruimte hebben voor kleding, is het belangrijk dat we kleding meenemen die we in verschillende omstandigheden kunnen dragen. We moeten kleding meenemen voor alle omstandigheden; van winterse sneeuw tot tropische temperaturen. Dit zal voornamelijk fietskleding zijn. Van BioRacer hebben we fietskleding gekregen. De kleur hiervan is oranje; dit heeft een dubbele betekenis. Natuurlijk is oranje onze nationale kleur, maar het valt ook goed op in het verkeer. Ook is dit de kleur van Xycletracx, de winkel waar wij onze fietsen hebben gekocht en waar ze deze gesponsorde kleding hebben geregeld.

Xycletracx shirt

We nemen een aantal thermoshirtjes (lange en korte mouw) van Icebreaker mee. Voordeel van deze shirtjes is dat ze niet snel (zweterig) gaan ruiken. Nadeel is dat ze niet snel drogen omdat ze van (merino)wol gemaakt zijn. Daarnaast hebben we een aantal shirtjes met korte mouwen, een jasje met lange mouwen, een bodywarmer van windbreaker stof, een paar korte broeken, een lange broek en arm- en beenstukken. Voor de echt koude omstandigheden nog mutsen, handschoenen en overschoenen (Linda; vanwege die eeuwige koude voeten) en voor regenachtige omstandigheden een regenjas, regenbroek en waterdichte overschoenen. Voor de momenten zonder fiets nemen we 1 lange (afrits)broek, een softshell jas, een korte broek en een of 2 shirtjes mee. En voor de echte kou; een lichtgewicht donsjasje.

Verder gaat er nog van alles aan gereedschap mee, zodat we de meest voorkomende en noodzakelijke reparaties kunnen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *