De fietsen

FIETSEN

Bij Xycletracx in Zwolle  hebben we voor het eerst kennisgemaakt met het merk Santos. Santos fietsen kun zelf samenstellen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om als klant te bepalen hoe je fiets er uit komt te zien en welke onderdelen er op zitten. Je kunt zelfs kiezen uit 26 kleuren! Ronnie heeft gekozen voor de kleur Gun Metalic en Linda voor oranje met als finishing touch spacers (onder het stuur) in rood/wit/blauw. We hebben beide een aluminium Travelmaster met 26 inch wielen.

Onze Santos fietsen

SANTOSrounded

De Travelmaster is eigenlijk afgeleid van een mountainbike en verder ontwikkeld tot de ideale vakantiefiets. Een stijf aluminium frame met een extra sterke stalen voorvork, wat de fiets comfortabel maakt. Ook met volle bepakking is de fiets goed wendbaar.

De oranje Santos van Linda is afgemonteerd met Shimano XT. Ronnie heeft sinds begin 2012 een Santos met Rohloff naaf. Een Rohloff naaf heeft een aantal voordelen:

  • minder onderhoud
  • minder kwetsbaar tijdens het vervoer in bus of vliegtuig
  • het wiel is sterker omdat het symmetrisch gespaakt is
  • een hele lange levensduur, volgens de kenners wel 100.000 km

BANDEN

Voorheen hebben we altijd op banden van het merk Schwalbe gereden. Begin dit jaar hebben we van Continental banden gekregen om uit te proberen. We rijden op het model Travelcontact. Tot nu toe bevallen ze goed. Ze lopen licht op asfalt en hebben een goede grip op onverhard terrein. Over de duurzaamheid kunnen we nog niet zoveel zeggen. Afwachten dus hoe ze zich in Zuid-Amerika houden!

Continental Travelcontact banden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *