Een weekje Tenerife

HotelNa al weer vele maanden gewerkt te hebben, wilden we er even tussenuit. Omdat het winter is, was het logisch geweest om op wintersport te gaan. Maar eigenlijk verlangden wij naar weer warmte en zon. Dus, in plaats van wintersport besloten we naar de zon te gaan. Eindelijk weer eens lekker genieten van de zon en warmte die we zo missen. Maar onze bedoeling was niet om een week lang alleen maar bij een zwembad of op een strand te liggen. We wilden natuurlijk (ook) fietsen! En waar kan dat in deze tijd van het jaar en vrij dicht bij huis nou beter dan op Tenerife… Op Tenerife is de vulkaan Teide, de hoogste berg van Spanje en een hele uitdaging om te beklimmen. Dus het werd Tenerife. Lees verder

Het zit er al weer op…

Het is al weer vrijdag en dat betekent dat mijn 2 weken in Malaga er al weer op zitten. Ik heb een erg leuke en gezellige tijd gehad. De dagen waren wel erg vermoeiend, maar wel leerzaam. Nu maar hopen dat ik genoeg onthoud om in Zuid- en Midden Amerika uit de voeten te kunnen.

Sevilla

Zaterdag zijn we met een aantal mensen van school naar Sevilla geweest. Dat is een mooie stad met veel geschiedenis. Er is een kathedraal die in de 15e eeuw gebouwd is en waarvan da toren nog uit de 11e eeuw stamt. Die is gebouwd door de arabieren toen die hier aan de macht waren. Het Plaza de Espana is het Spaanse paviljoen van de Wereld Expo in 1929 in Sevilla.

Eerste week Malaga

De eerste week zit er al weer op. Het was een leuke, maar best vermoeiende week. Veel grammatica in de lessen en daarnaast nog 3 uur per dag conversatie. De grammatica is wel te doen, maar ik  moet nog veel aan mijn vocabulaire doen.

De stad Malaga is erg groot, maar de binnenstad is erg mooi. Er zijn veel oude gebouwen, een grote kathedraal en het ligt aan zee dus er is strand en een haven. Pablo Picasso is er geboren en er is een klein museum met een aantal van zijn schilderijen.