Schwalbe Marathon Mondial 26×2.0 banden

Na 15.000 km fietsen zijn we van de Continental TravelContact banden overgestapt op de Schwalbe Marathon Mondial in de vouw uitvoering.

De Mondial is bij Schwalbe de opvolger van de Extreme en de XR. De XR was jarenlang dé band voor wereldreizigers. De XR was zeer slijtvast maar liep wel zwaar.

Het monteren van de Mondials ging gelukkig erg makkelijk. De banden hebben in tegenstelling tot de Travelcontact banden profiel over het gehele loopvlak.

Hoe bevallen de banden? We hebben nu ongeveer 13.500 km met de Mondials gefietst. Wat direct opvalt is dat de banden op verharde wegen ten opzichte van de Travelcontact banden  zwaarder rollen en ook weinig comfort geven. Ook zonder bagage is het geen pretje om met de Mondials te fietsen. Zelfs met een lagere bandenspanning stuiter je dan alle kanten op. In afdalingen op wegen met slecht wegdek voelen de banden ook niet echt stabiel aan.

Onverhard komt de Mondial meer tot z’n recht dan de Travelcontact. Je voelt duidelijk dat de banden meer grip geven.

Door het stuggere rubber van de band blijven kleine steentjes bijna niet in het loopvlak zitten.

De Mondials hebben een betere lekbescherming en zijn ook slijtvaster als de Travelcontacts. Dat is voor ons naast de betere grip onverhard dan ook het grote voordeel van deze band. Maar als je tocht grotendeels over verharde wegen gaat zouden wij eerder voor de Travelcontacts kiezen. Die fietsen toch een stuk comfortabeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *