Exped DownMat 7m

We hebben tijdens onze vorige reizen verschillende slaapmatten van Thermarest gebruikt. We vonden de ProLite niet lekker liggen, hij is te dun. De NeoAir ligt lekker, maar is niet zo warm en erg dun, dus kwetsbaar. Daarom hebben we voor deze reis besloten de Exped downmat 7m aan te schaffen.  Deze maar liefst 7 cm dikke matten zijn gevuld met dons voor extra isolatie en slaapcomfort. En dat kun je tijdens zo’n lange reis wel gebruiken. Een goede nachtrust is immers erg belangrijk.

Exped downmat 7m

Exped downmat 7m

Volgens Exped hebben de matten een temperatuurbereik tot -24˚ C. Ons hoogste kampeerplekje was tot nu toe 4600 meter. Het werd toen -10˚ C in de binnentent. Door onze goede slaapzakken maar ook zeker door de slaapmatten hebben we het helemaal niet koud gehad. Oppompen gaat heel eenvoudig met het pompsysteem dat in de mat is gebouwd, maar het duurt wel even. Ook is het best veel werk om ze weer netjes in de hoesjes te krijgen, je moet dan wel een paar keer rollen om alle lucht er uit te krijgen. Andere nadelen zijn het vrij hoge gewicht van 880 gram en het behoorlijk grote pakformaat van 23x16cm. Maar overall zijn we tot nu toe erg blij met een slaapmatten, ze liggen lekker en we hebben het nog niet koud gehad.

Van andere reizigers die we ontmoet hebben hoorden we over problemen met lekkende Exped matten maar daar hebben wij nog geen last van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *