Wij

Wij/ us

Wij/ us

Wij zijn Ronnie de Jong en Linda Hofstra. Samen met onze kat Kiki wonen wij in Heerenveen. Onze vrije tijd besteden wij graag op een actieve manier zoals snowboarden, wandelen (hiken) en natuurlijk fietsen.

Het is allemaal begonnen met een mountainbike die ook mee ging op vakantie. Daarna kwam een racefiets, maar toen ook dat niet meer avontuurlijk genoeg was kochten we beide een Santos Travelmaster. Sindsdien proberen wij zo veel mogelijk te fietsen.

Toen wij deze fietsen eenmaal hadden, wilden we er natuurlijk ook mee op vakantie. De eerste langere fietstochten die wij maakten waren lange weekendjes in Nederland. Dat is ons prima bevallen en we besloten om ook wat langere tijd op de fiets te stappen.

Onze eerste echte fietsvakantie was 5 weken Noord-Spanje in 2009. In 2010 kwam daarop een vervolg met 2 weken Noorwegen, waar we het zo mooi vonden dat we ook in 2011 die kant weer zijn opgegaan. Deze keer met een stukje Zweden erbij.

Fietsvakanties bevallen ons dus prima, maar om toch een beetje variatie in onze
activiteiten te houden, zijn we ook een keer gaan wandelen. In het begin bleef het bij dagwandelingen in de nationale parken van de landen die we hebben bezocht. In november 2010 hebben we onze eerste echte wandelvakantie beleefd. We zijn naar Patagonië geweest, naar de nationale parken Los Glaciares in Argentinie en Torres del Paine in Chili. Dit zijn wandelgebieden bij uitstek.

Het wandelen was leuk, maar fietsen bevalt ons toch beter, dus hebben we besloten om een echt lange fietsreis te maken; van Ushuaia in Argentinië tot Alaska. We hebben onze banen opgezegd, een vlucht geboekt, alles ingepakt wat we nodig dachten te hebben en zijn op 11 december 2012 vertrokken voor een reis van ongeveer 1,5 jaar door de Amerika’s.

3 gedachten over “Wij

 1. Hey Ronnie en Linda,

  Ontzettend inspirerend en jaloersmakend om jullie verhalen te lezen en en moedig om zomaar je baan op te zeggen!
  Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen een advies te geven waar we t beste kunnen eindigen en starten voor een 3 weekse fietsvakantie in Patagonie. We zijn twee 33 jarige jongens die veel fietsen en (wild)kamperen prima vinden en graag van t gebaande pad wijken. We hopen een goede combi te vinden van open vlaktes maar ook beboste (single) tracks.

  Veel plezier met jullie reizen en post nog vele jaloersmakende fotos!

  Marc en Ben

 2. Hi Guys

  Hope you are enjoying your trip!!!

  It would be great if you could get in touch as I am looking for bloggers to run some ad campaigns with (which means I am happy to pay you). I work with companies who provide cycling holidays/trips all over the world so your content is perfect for what I am looking to achieve.

  Happy cycling Ronnie and Linda 🙂

  Regards
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *