Vaude Aqua back plus tassen

Allebei fietsen we met Vaude Aqua back plus tassen. Dat zijn tassen waarbij er aan de buitenkant een handig waterdicht tasje zit gemonteerd. Hierin kun je allerlei spulletjes stoppen die je onderweg snel even kunt pakken zoals bijvoorbeeld een reepje of een reserveband. De set heeft in totaal een inhoud van 51 liter. De bevestiging van de tassen aan de bagagedrager geschiedt door twee QMR (Quick Mount and Release) haken. Deze haken klik je dicht op de drager. Om ze eraf te kunnen halen trek je d.m.v. het handvat aan de haken de veer open, en kan de tas met een hand van de drager worden getild.

De set van Ronnie is al een paar jaar oud en bevalt prima. Met de andere set (die we voor deze reis nieuw hadden aangeschaft) hebben we wat minder geluk. Na een paar weken scheurde bij een van de tassen van Linda het voorvakje uit. Met duc-tape hebben we dit proberen te repareren maar helemaal 100% lukte dit niet. Even later begon bij diezelfde tas het plastic van de frameplaat rond de haak waarmee de tas aan de onderkant vast zit te scheuren. Dit hebben we weten te repareren met sterke lijm en duct-tape. Op een gegeven moment begaf ook het mechanisme van de QMR haken het, de veer van 1 van de haken werkte niet meer. Dit was echter geen belemmering voor het verwijderen en terugplaatsen van de tas.

Korte tijd later scheurde de frameplaat van de andere tas aan de bovenkant uit. Hierdoor kon de tas niet meer stevig op de bagagedrager gemonteerd worden zonder hulp van een sjorband en duct-tape. Op deze manier hebben we nog een paar duizend kilometer kunnen fietsen. Toen scheurde de plaat helemaal uit bij 1 van de QMR haken en waren er nog eens 2 sjorbanden nodig om alles bij elkaar te houden tot we nieuwe tassen hadden. De tas was echter niet meer van de drager te halen en ook lastig te openen omdat alle sjorbanden dan losgemaakt moesten worden.

Nadat we contact hadden gezocht met de winkel waar we de tassen hadden gekocht kregen we bericht dat Vaude nieuwe tassen naar Chili zou sturen. Daar waren we erg blij mee. Toen we uiteindelijk de doos openmaakten waar de door Vaude opgestuurde tassen zaten bleek dat ze een ander model hadden opgestuurd (het model Aqua Pro Back). Dat is een model met klepsluiting en zonder het handige vakje op de voorkant. Hier zijn we uiteraard wat minder blij mee, maar we zullen het ermee moeten doen.

Inmiddels zijn we ongeveer 23.000 km verder en de tassen houden zich prima. Het was even wennen met inpakken en er mee omgaan, maar ze bevallen op zich goed.

2 gedachten over “Vaude Aqua back plus tassen

  1. Do you guys think is safe to buy it to a 6 months touring through Europe? I really liked them (because there is much more space than Ortliebs Back Rollers), but after this I wonder if it was bad luck in purchasing a defective product or Vaude’s not that good.

    • Hi,

      The other set we had has worked fine for about 3-3,5 years already. And the new set we got is also still very good (after more than 23.000 kms). So it probably was bad luck. If we were you, we would just use them. And if you buy them new and have a problem, just write to the store where you bought them or the manufacturer. They should help you out, for the service but of course also because of warranty. Enjoy your trip in Europe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *