Hilleberg Nammatj 3gt

Wij hebben een tent van het merk Hilleberg; model Nammatj 3 gt. Wij zijn er erg blij mee, het is een hele goede en ruime tent. In de voortent kunnen we al onze tassen kwijt en er is dan ook nog voldoende ruimte over om er in te kunnen zitten, bijvoorbeeld bij slecht weer. Hij is ook goed waterdicht, zelfs bij zware en langdurige regen hebben we nog nooit last van enige lekkage gehad. Voor zo’n ruime tent is het gewicht laag, hij weegt 3,8 kilo.

Nadeel van de tent is dat het een tunneltent is en daardoor is hij gevoelig voor wind. Daar moet je bij het zoeken van een kampeerplekje dan ook rekening mee houden. Voor lange mensen is de binnentent wat kort. Doordat je voeten tegen de achterkant van de binnentent aankomen heb je al snel een vochtige slaapzak. Een oplossing is om een goretex/regen jas over het voeteneind van de slaapzakken te leggen.

We zijn wat minder blij met de ritsen van deze tent. We hebben hier nogal wat problemen mee gehad. Volgens Hilleberg is het zand en stof het probleem. Doordat er zand tussen de tandjes van de rits blijft zitten, slijten de ritsrunners erg snel. Gevolg is dat de rits uit zichzelf weer opengaat. Niet erg prettig als het koud is of als je in een gebied bent met veel muggen. Hilleberg geeft op haar site aan dat je de ritsen regelmatig met een (tanden)borsteltje schoon moet maken, maar in de praktijk is dat erg lastig. Het is geen doen om na een lange en zware fietsdag eerst met een borstel de ritsen schoon te maken.

We hebben Hilleberg ons probleem per email voorgelegd. Zonder discussie hebben ze nieuwe ritsrunners naar Argentinië gezonden. Prima service. Na een aantal weken ging de rits van de binnentent ondanks regelmatig schoonmaken weer uit zichzelf open. We hebben weer contact met Hilleberg gehad en ze hebben gratis een nieuwe binnentent opgestuurd. We zijn dus erg tevreden met de service die Hilleberg biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *