Voorjaar/zomer 2017

De bladeren aan de bomen verkleuren weer en beginnen te vallen. Dat betekent dat, helaas, de zomer weer voorbij is. De dagen worden korter en we zullen minder gaan fietsen. Ondanks dat de zomer ons niet heel veel mooi weer heeft gebracht, hebben we toch nog wel de nodige kilometers kunnen maken. Maar verreweg de meeste van deze kilometers hebben we toch in vakanties afgelegd.

Eind maart/begin april zijn we 2 weken naar Gran Canaria geweest om in de zonnige warmte de nodige klimkilometers te maken. We hadden onze eigen racefietsen mee en hebben prachtige routes gefietst en veel kilometers en hoogtemeters gemaakt.

Ook was dit de voorbereiding op de ontzettend koude en natte Amstel Gold Race die we half april hebben gefietst; 150 kilometer in de kou en de regen, maar we hebben hem uitgefietst.

Het voorjaar bracht ons veel kou en regen, dus hebben we helaas niet veel gefietst. Alleen een weekendje naar de Veluwe en een paar korte tochtjes in de buurt.

In juni hadden we 3 weken vakantie en we besloten op het laatste moment om die in Zweden en Noorwegen door te brengen. Wederom naar het prachtige Scandinavië, daar kunnen we toch moeilijk vandaan blijven. Ruim een week grotendeels onverhard door de bossen en langs de meren van Zweden en daarna, ook grotendeels onverhard, door het prachtige ruige en koude Noorwegen. Deze trip wordt apart beschreven op deze site. Klik hier voor Zweden, klik hier voor Noorwegen.

Ook in juli en augustus hebben we thuis niet zo veel gefietst. Gelukkig hadden we september nog; 4 weken vrij. We hebben de racefietsen op het fietsenrek gezet, de kampeerspullen in de auto geladen en zijn naar Frankrijk gereden. Eerst naar de Alpen, naar twee verschillende plaatsen. Daar hebben we een heel aantal bergen beklommen, waaronder de Galibier, Croix de Fer, Izoard en Agnel. De bergen blijven toch altijd een prachtige omgeving.

Daarna naar de Middellandse Zee om daar in de heuvels en het mooie weer nog wat tochten te maken. Helaas viel het weer tegen, waardoor we de laatste dagen niet hebben afgewacht.

We zijn wat noordelijker gegaan, naar de omgeving van de Mont Ventoux. Daar was het warmer. Natuurlijk zijn we de berg opgefietst (een hele lange en steile klim), maar daarnaast waren er in de omgeving ook nog een aantal andere routes te fietsen.

Helaas is de vakantietijd nu weer voorbij. We zijn weer thuis en weer aan het werk. We hebben weer volop tijd om plannen te maken voor volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *