Een regenachtig slot

We wilden dus langs de kust terug naar het zuiden, naar Bergen, en we hoopten dat het weer ons goed gezind zou zijn, aangezien de Noorse kust bekend staat om de vele regen. En die reputatie werd jammer genoeg ruimschoots bevestigd… Vanaf zondag regende het elke dag, soms lichtjes maar vaak ook heel hard.

De route was erg heuvelachtig, maar wel mooi. We hebben zo veel mogelijk de kleine weggetjes opgezocht. We moesten vele veerbootjes nemen over de fjorden en klommen daarna steevast omhoog om over een heuvelrug te komen, om daarna weer af te dalen naar het volgde fjord met het volgende veerbootje.

In de stromende regen kwamen we aan in Bergen, waar we konden logeren bij mensen. We hoefden dus niet nog eens in de stromende regen te kamperen. Na een gezellige avond en een relaxte ochtend, fietsen we in de miezerregen de laatste 2 km naar het centrum waar de boot naar Denemarken om half 2 vertrok.

De volgende dag om half 8 waren we in Hirtshals, Denemarken. Toen we de boot af fietsten werden we onthaald met een enorme regenbui. Snel naar de auto gefietst, die stond er nog, en alles er in geladen. Ook onderweg naar huis werden we getrakteerd op enorme hoosbuien, waarbij de weg ineens blank kwam te staan. Aan het einde van de middag waren we weer thuis.

We hebben een mooie tijd gehad in het prachtige Noorwegen. Fietsen daar is absoluut niet makkelijk, er is bijna geen vlak stukje te vinden. De beloning voor de lange en steile klimmen is wel groot; het is een prachtige wereld daarboven, meestal vol sneeuw en ijs.

Eén gedachte over “Een regenachtig slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *