Alles gaat kapot

Het ene probleem volgt het andere op. De fietsen zijn weer goed, maar nu hebben we problemen met onze computer. De rechterhelft van het toetsenbord en een aantal andere tekens werken niet meer. Het kost nu dus heel veel tijd (nog veel meer dan anders) om een verslag van onze belevenissen te schrijven. We kunnen hier geen nieuwe computer kopen omdat ze hier andere toetsenborden hebben. We zullen dus nog een paar weken moeten wachten, tot we in Amerika zijn. Tot die tijd dus geen lange verslagen, maar we zullen proberen zo nu en dan een kort stukje en foto´s te plaatsen.

Vanaf San Cristobal zijn we afgedaald naar de kust, waar de hitte verzengend was. Het was bijna onmogelijk om daar te fietsen. Zelfs naar de winkeI Iopen was aI erg in die hitte. We hadden de keus om de kustroute te volgen of om terug de bergen in te gaan. Wel meer werk, maar gezien de betere temperaturen daar hebben we daar toch voor gekozen. Een goede keus; de route is mooi en het is wel warm, maar goed uit te houden. En de nachten zijn koel, dus we kunnen weer wat slapen. De omgeving is nogal droog en dor, maar wel mooi. We moeten veel klimmen, maar dalen ook wel veel. De klimmen zijn over het algemeen niet heel steil en niet heeI Iang, dus het is best prettig fietsen.

Na een aantal zware klimdagen kwamen we aan in de koloniale stad Oaxaca, waar we een dag hebben uitgerust in een hostel met een enorme keuken. We konden dus weer zelf koken.

Vlak voor Oaxaca kwamen we door een gebied met allemaal agaves. Langs de weg stonden allemaal borden van Mezcal fabrieken. Van al die agaven wordt Mezcal (een soort Tequila) gemaakt. De geur bij die fabriekjes was soms zo sterk dat we alleen daarvan al bijna dronken werden.

We zijn om Mexico stad heen gegaan omdat we daar absoluut niet naar toe wilden. We hadden geen zin om dwars door een stad met meer dan 20 miljoen mensen te fietsen. We zijn er nu bijna omheen.

Nu gaan we verder naar het noordwesten tot we in Mazatlan zijn. Daar nemen we de boot naar het schiereiland Baja California. Over Baja fietsen we naar de grens met Amerika.

3 gedachten over “Alles gaat kapot

  1. We maakten ons al bijna ongerust, maar de problemen zijn gelukkig ‘slechts’ het toetsenbord. De foto’s en omgeving zijn heel mooi, ook die van Ronnie als keukenprins.
    Hier krijgt het voorjaar steeds meer greep op het weer. Vandaag wordt in Nederland de 20 graden overschreden, best bijzonder voor 20 maart.

    Geke en René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *