Yucatan

Het was niet makkelijk om uit het vakantieparadijs Playa del Carmen te vertrekken. Maar we hadden het nieuwe wiel en de nieuwe banden en kettingen zaten ook al op de fietsen, dus we zijn vertrokken.

De eerste dag was een korte dag. De 65 km naar Tulum legden we binnen 3 uren af. Het was vlak, saai en heet. Maar een goede manier om weer een beetje in het fietsritme te komen. Ook de volgende 2 dagen waren vlak, heel saai en heet. We zagen niks onderweg, alleen de lange rechte weg en lage bomen aan weerszijden. Op 1 stuk van 75 km was er niks, behalve 1 klein restaurantje. Toen kwamen we bij het Bacalar meer, waar we vlak bij het water de tent hebben opgezet en een dag zijn gebleven. Helaas was dat net de enige bewolkte dag in een hele lange tijd.

Toen kwam de doorsteek naar Palenque; 300 km in 3 dagen, waarvan 1 dag van 160 km. Het was niet allemaal vlak meer, een heel stuk was behoorlijk heuvelig en het was nog steeds erg heet.

Bij Palenque zijn ook Maya ruines en die hebben we bezocht. Het is een groot complex, maar er is maar een klein gedeelte van gerestaureerd. Dat is mooi gedaan. Je kunt elk gebouw goed bekijken omdat je er bovenop kunt komen. In het museum zijn de dingen te zien die ze in de tempels en de andere gebouwen hebben gevonden, waaronder een sarcofaag waar een koning in was begraven.

Meteen na Palenque begon het zware stuk; we gingen de bergen weer in. In 3 dagen hebben we 220 km en 5000 hoogtemeters overwonnen. Het was al lang geleden sinds we voor het laatst echt hadden geklommen, dus het waren zware dagen. De eerste dag zijn we bij Agua Azul gestopt en hebben daar gekampeerd. Daar zijn watervallen en het water is prachtig blauw van kleur.

Na de laatste zware dag van 100 km en 2300 hoogtemeters, kwamen we aan in de koloniale stad San Cristobal de las Casas. Er is daar een leuke camping en daar hebben we dan ook gekampeerd. Er waren geen andere fietsers, maar wel veel mensen met campers. Genoeg gezelschap dus. We werden ook meteen uitgenodigd om mee te eten, dus we hoefden gelukkig niet te koken. Daar hadden we ook niet zo veel energie meer voor. We zijn er 2 dagen gebleven en nu zijn we weer onderweg. Afdalen naar de kust en daarna weer omhoog, de bergen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *