Playa del Carmen

We waren in Playa del Carmen omdat Ronnie zijn ouders ons daar zouden bezoeken. Voor hen 2 weken in een all-inclusive resort en voor ons 1 week in datzelfde resort en de andere dagen in een gewoon hotel in het centrum van de plaats. Met een koffer vol nieuwe onderdelen (kettingen, (binnen)banden, spaken en andere kleinere dingen) en leuke kleren voor ons kwamen ze aan in Mexico. Een week lang konden we weer eens wat anders dragen dan altijd maar dezelfde korte broek en shirtje. En we konden nu de dingen die we niet meer nodig hebben/ niet meer gebruiken terug naar huis sturen. Zo hebben we onze warme slaapzakken omgeruild voor zomerslaapzakken. Dat scheelt veel ruimte en gewicht.

We hadden gelezen dat Playa del Carmen niet echt leuk was, maar wij vinden het een erg leuke plaats, ondanks het toerisme en alles wat daarbij hoort.  Het was er erg druk, maar dat was ook wel gezellig. Er zijn veel restaurantjes en souvenir winkels en in de strandbars was vaak live muziek waardoor de sfeer op het strand ook gezellig was. Het strand is prachtig wit en de zee is azuurblauw en lekker van temperatuur.

Na een aantal dagen in een hotel in het centrum zijn we verhuisd naar het all-inclusive, 5-sterren hotel in een resortpark net buiten het centrum. Dat betekende een week lang luieren en eten; 3 keer per dag stond er een gigantisch buffet klaar en tussendoor waren er snacks (alsof we tussendoor nog konden eten). We konden maar uitzoeken en eten wat en hoeveel we wilden en/of konden. Daar tussendoor konden we kiezen of we bij 1 van de zwembaden bij het hotel wilden liggen of met een busje naar het strand wilden gaan om daar bij een zwembad of bij de zee te gaan liggen.

We zijn met een tour  naar de Maya ruïnes van Tulum en Cobá geweest. Anders dan de ruïnes van Tikal liggen die van Tulum aan zee. Omdat ze wat hoger liggen, heb je daar een prachtig uitzicht over het witte strand en de azuurblauwe zee. Het complex is wel een heel stuk kleiner dan Tikal, dus het kost niet heel veel tijd om alles te bekijken. Opvallend was dat de bouwstijl in Tulum heel anders is dan die in Tikal; in Tikal hebben de tempels een piramide vorm en in Tulum zijn ze vierkant met een platte bovenkant. Cobá ligt wel weer in de jungle en leek daardoor erg op Tikal.

Ook hebben we een trip naar het eiland Isla Mujeres gedaan. We moesten eerst met een busje naar Cancun en daar stapten we op een catamaran. Na niet heel lang varen gingen we voor anker en konden we snorkelen. Op zich niet erg spectaculair, maar wel leuk om even te zwemmen. Daarna door naar het eiland, waar we  een tijdje konden rondkijken. Lunch en alle drankjes, ook aan boord, waren inclusief dus we kwamen niks te kort. Door al die gratis drankjes werd de terugtocht een gezellige en swingende boel.  Het was een erg leuke dag en we hadden goed weer.

Na een week luxe was het voor ons tijd om weer terug te keren naar het normale leven; in een normaal hotel en weer voor ons eigen eten zorgen. Het wiel was inmiddels aangekomen, dus dat hebben we opgehaald.

Nog een paar dagen om alles weer wat op orde te krijgen en nu gaan we weer op pad. Het is echt afgelopen met het relaxte leventje dat we inmiddels al een tijdje leven door de problemen met de spaken. Vandaag was de laatste dag op het strand. Het is moeilijk om weg te gaan uit dit plezierige oord, maar het is tijd om verder te gaan. Morgen stappen we met een nieuw wiel en hernieuwd vertrouwen weer op de (lichtere) fiets voor de lange tocht (ongeveer 5000 km) door het enorm grote Mexico. Toen we bij het 5-sterren hotel vandaan fietsten ging de kilometerstand over de 15.000 km heen. Een mooie stand om weer opnieuw bij te beginnen.

Eén gedachte over “Playa del Carmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *