Vulkaan Lanin

Er zijn vanuit Junin 2 routes richting de Chileense grens. De ene is een beschutte weg door een bos van apenbomen en de andere is veel opener en kaler en gaat langs de vulkaan Lanin. Omdat de windrichting per ongeluk heel gunstig was voor ons, zuid/zuidoost ipv de eeuwige westenwind, besloten we om de open route te volgen. We hadden immers wind mee en de weg is geasfalteerd.

Vanuit Junin de los Andes ging het in ongeveer 70 km zo’n 300 meter omhoog, naar de voet van de vulkaan Lanin. Bijna de hele route hadden we zicht op deze mooie berg, die eigenlijk helemaal in z’n eentje en los van al het andere staat. De top is besneeuwd en het is de enige besneeuwde top in de omgeving. Het was inderdaad een kaal stuk, maar wel prachtig. Pampa en rotsen. Met (sterke) wind tegen dus eigenlijk niet aan te raden. Maar de wind was inderdaad gunstig, we hadden heerlijk wind mee. De klim hebben we eigenlijk niet eens gemerkt, zo geleidelijk ging die.

Na bijna 60 km ging de weg helaas over in onverhard. Dat betekende in dit geval gaten, kuilen en lavazand. Nog iets van 10 km en we waren bij Lago Tromen, waar een camping was. Die lag prachtig aan de voet van de vulkaan. Daar overnacht.

De volgende dag de grens over. We hadden nog ongeveer 20 km slechte lavazand weg te overleven, maar toen werd het weer asfalt. Prachtig, nieuw asfalt en een super mooie afdaling van honderden meters (in totaal ongeveer 900 meter tot Pucon). We vlogen, de 80 km/u hebben we net niet gehaald… Op een gegeven moment lieten we de vulkaan Lanin echt achter ons en kregen we zicht op de volgende vulkaan; de Villarica die bijna altijd rookt. Ook een mooie berg met een besneeuwde top. Zo nu en dan, als we achterom keken, konden we ook nog de Lanin zien. Heel mooi, 2 besneeuwde toppen in een verder groene wereld.

Ondanks het langzame begin over de zand/hobbelweg waren we dankzij de prachtige en dalende asfaltweg toch nog mooi op tijd in Pucon, 85 km verder. Pucon is wel weer een leuk dorpje met verschillende outdoorwinkels.

Op weg naar vulkaan Lanin/ on the way to vulcano Lanin

Afbeelding 1 van 10

Op weg naar vulkaan Lanin/ on the way to vulcano Lanin

Eén gedachte over “Vulkaan Lanin

  1. Hallo Ronnie en Linda,

    Super leuk om jullie op deze manier te volgen.
    Mooie foto’s met verhalen.
    We wensen jullie heel veel plezier en alle goeds.

    Groet Johannes en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *