San Diego

Na het oversteken van de grens bij Tijuana ben je in San Ysidro, wat eigenlijk een wijk is van San Diego. Eigenlijk waren we toen dus al in San Diego. Vlak bij ons hotel was een restaurant en een winkelcentrum. We hebben eerst boodschappen gedaan en allemaal lekkere dingen gekocht. In het restaurant hebben we eindelijk weer eens iets anders gegeten dan bonen/rijst/kip/vlees. Heerlijk!

Toen we op Baja waren hebben we een aantal keren gekampeerd. Een van die keren was in het gehuchtje Puerto Escondido, een klein stukje voor Loreto. Toen we ’s ochtends nog even in het winkeltje waren, ontmoetten we een man. Jorge is Mexicaan van origine maar woont al heel lang in San Diego. Hij was op vakantie geweest op Baja en was op weg terug naar huis. Hij boodt ons een lift aan, maar die hebben we geweigerd omdat we graag het hele stuk wilden fietsen. Toen wisten we ook nog niet dat de tegenwind en saaiheid ons tegen zou blijven werken. We hebben vaak spijt gehad van het weigeren van zijn aanbod…! Hij boodt ons ook aan om gebruik te maken van zijn boot als we in San Diego zouden komen. Hij werkt in een jachthaven en heeft daar ook zijn zeilboot liggen. Dat aanbod hebben we wel aangenomen!

In het hotel waar we de eerste nacht hebben geslapen, hebben we Jorge gebeld om te vragen of we nog welkom waren. Dat waren we inderdaad en we zijn de volgende dag naar de jachthaven gefietst. De route was erg mooi, over een schiereilandje en met een bootje over naar de stad. Natuurlijk hadden we wel weer storm tegen en het was nogal koud.

Toen we bij de haven aankwamen hadden we Jorge al snel gevonden. Hij liet ons de boot zien, een leuke boot met genoeg ruimte en zelfs tv en internet. We mochten wel zo lang blijven als we wilden en ook mochten we een auto van hem gebruiken. We hebben dus maar meteen boodschappen voor een aantal dagen gedaan.

De volgende dagen werd het steeds warmer en was er sprake van een heuse hittegolf. Een erg vroege hittegolf met heel veel wind. Maar we konden gebruik maken van het zwembad bij de haven, dus we konden afkoelen.

We hebben veel gebruik gemaakt van de auto, het was heerlijk om overal (snel) naar toe te kunnen. We zijn naar de beroemde dierentuin van San Diego geweest en naar het bijbehorende Safaripark. De dierentuin is erg beroemd omdat het een heel mooie dierentuin is en een van de weinige in de wereld met Panda beren. Ook hebben zo koala’s. Jorge had gratis kaartjes voor het Safaripark voor ons geregeld.

Ook konden we dankzij hem ook naar het vliegdekschipmuseum USS Midway.

Het wereldberoemde marine trainingscentrum Miramar (van Top Gun) was bij San Diego (maar de vliegopleiding is verplaatst naar Nevada) en op het schip was ook een F14 Tomcat te zien, het soort vliegtuig dat ze in de film ook gebruikten. Met een beetje fantasie konden we ‘Maverick’ en ‘Goose’ zo zien zitten en Migs verjagen. Het hele havengebied ademt marine. Er liggen allemaal (vliegdek)schepen en er is een grote basis. Helicopters en vliegtuigen vliegen over om te oefenen en er worden dolfijnen getraind om bommen onder schepen op te sporen. Dat gebeurt vlak bij de plek waar Jorge’s boot ligt.

Bij een barbeque, georganiseerd door de haven, hebben we nog meer leuke mensen ontmoet en de laatste dag hebben we gezeild met Jorge. Toen zijn we weer vertrokken. We waren er meer dan een week geweest, dus het was hoog tijd om te vertrekken. We hebben een fantastische tijd gehad daar op ‘onze’ boot! Bedankt Jorge!

2 gedachten over “San Diego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *