Een tijdje vrij in San Francisco

Na ongeveer 2 weken van korte dagen fietsen, dieren kijken, kampvuren en goed gezelschap kwamen we aan in San Francisco. We konden daar logeren bij Erik en Lindsey, die we in Bolivia en Peru hadden ontmoet.

Zij wonen in de stad, dus het was voor ons een goede plek om uit te rusten, wat rond te kijken en wat noodzakelijke dingen te regelen.

Linda’s fiets moest naar de fietsenmaker voor een aantal nieuwe onderdelen, we moesten een nieuwe computer kopen, we hebben nog een aantal nieuwe kleren gekocht en andere spullen naar huis gestuurd en nog veel meer. Het laatste weekend was er carnaval in de wijk; een enorme optocht van versierde wagens, verkleedde mensen en mooie voertuigen.

Toen we bij de stad aankwamen stond Erik al op ons te wachten om met ons naar zijn huis te fietsen. Door het Golden Gate Park en kriskras door de stad om de gigantische en stijle heuvels zo veel mogelijk te vermijden. Ze wonen in een erg leuk appartement in een mooie wijk van de stad. .

Het was een eindje lopen naar het toeristische gedeelte, maar het was te doen.

Omdat we al een keer eerder in San Francisco waren geweest en toen alle toeristische attracties (zoals Alcatraz) al bekeken hadden, hoefden we dat nu niet meer te doen. Daardoor hadden we tijd voor andere dingen. We moesten veel informatie zoeken, veel dingen regelen en kopen en veel uitzoeken.

We hebben een aantal dingen op de fiets gedaan, waaronder de beroemde straat Lombard street gefietst. Dat is een hele steile straat met scherpe bochten. Om daar te komen moesten we eerst via een andere straat heuvel op. Dat viel nog absoluut niet mee, het was een lange helling van 12%! ! Naar beneden betekende veel remmen, ook omdat de auto’s erg langzaam gingen.

Ook zijn we over de Golden Gate Bridge gefietst. Het waaide natuurlijk weer erg hard, dus we werden bijna van de brug afgeblazen. En jammer genoeg waren we niet alleen… Honderden, misschien wel duizenden andere mensen hadden een fiets gehuurd en bezetten het fietspad. Soms levensgevaarlijk omdat de meesten eigenlijk nooit op een fiets zitten.

Via wederom een steile route zijn we naar een uitkijkpunt over de stad gefietst. Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat! Een prachtig uitzicht over de stad en ook de Golden Gate brug was te zien.

Nu hebben we alles gekocht en gedaan wat we wilden, dus nu is het tijd om weer verder te gaan. Vandaag vertrekken we. Niet per fiets deze keer, maar per auto. We hebben voor een week een auto gehuurd om naar Seattle te rijden en onderweg nog wat mooie natuur te bekijken. Het is de bedoeling dat we vanuit Bellingham, dat een stukje boven Seattle ligt, met de boot naar Skagway in Alaska varen. Dan stappen we daar weer op de fiets, fietsen we een rondje door Alaska en daarna fietsen we terug naar het zuiden. Via Canada komen we dan weer terug in Amerika.

We hebben besloten om het op die manier te doen omdat het dan beter te plannen is wanneer we in Alaska zijn. We hopen ook dat we op deze manier het best mogelijke weer hebben. Daarnaast denken we dat we het fietsen leuker zullen vinden in Alaska en Canada omdat we hopen dat we daar het avontuur weer terug zullen vinden. Nu hebben we meer tijd om daar door te brengen.

Ook ivm het visum is het naar ons idee slimmer om het op deze manier te doen. We hebben immers een visum tot eind oktober en dan wil je niet nog in Alaska zijn (op je fiets en kamperen). Dus om te voorkomen dat we daar als het ware vast komen te zitten voor ons visum afloopt omdat we niet meer genoeg tijd hebben om terug te fietsen voor de winter invalt, doen we het zo. Nu kunnen we terug fietsen en doorgaan tot ons visum afloopt.

Bedankt, Erik en Lindsey!

2 gedachten over “Een tijdje vrij in San Francisco

  1. Weer mooie verhalen. Weer leuke ervaringen, Weer leuke mensen, Weer leuke foto’s . Weer afzien, het houd niet op. Nu op naar het eindstation. Succes.!!! Heel veel liefs….

  2. Wat een leuke verhalen allemaal! Het is een tijdje rustig geweesttien jullie in Zuid Amerika zaten. Vind jullie belevenissen super om te lezen! Succes! !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *