San Felipe/ Santa Maria

Na een paar dagen Valparaiso was het tijd om verder te gaan. Het was nog maar 2 dagen fietsen naar San Felipe/Santa Maria. Eindelijk waren we daar dan. De dozen met tassen, banden en ander materiaal stonden al op ons te wachten.

Jennifer en haar man Ed (en hun 2 zonen) wonen op een prachtige plek. Een prachtig huis met zwembad en wijngaard. Ed is wijnmaker bij een groot bedrijf en ze hebben ook een eigen (klein) wijnbedrijfje (Flaherty wines). Jennifer houdt van koken, dus we krijgen de lekkerste dingen voorgeschoteld zoals ontbijt met vers fruit en zelfgemaakte yoghurt en muffins. Het is net een luxe hotel!

Groot was echter de teleurstelling toen we de doos met de nieuwe tassen open maakten. Vaude had wel de juiste kleur opgestuurd, maar niet het juiste model! En ipv 2 tassen hadden ze er 4 opgestuurd… Wij wilden het model met een extra vakje aan de voorkant, handig voor kleine dingen die we onderweg makkelijk moesten kunnen pakken zoals een reserveband, kettingsmeer en een mesje ofzo. Dit is een model met een rolsluiting, je moet dus de bovenkant oprollen. De nieuwe tassen die Vaude had gestuurd hebben geen extra vakje en een klepsluiting, er gaat dus een soort klep over de tas aan de bovenkant. Vinden wij persoonlijk minder handig. We waren er dus niet zo blij mee. Maar we zullen het er mee moeten doen. Alles past er gelukkig wel in.

Gister kwam er een hele vrachtauto lading met druiven. Die  moesten door een machine die de steeltjes er af haalt en de druiven plet. Alles kwam in hele grote bakken en daar moet het een tijdje in zitten. Daarna gaat het in de grote houten vaten om ongeveer 1,5 jaar te rijpen. We konden daar dus mooi bij helpen en het was leuk om te horen en zien hoe wijn maken nou eigenlijk gaat. Omdat er een leerling sommelier was om rond te kijken, hadden we een luxe lunch met allemaal lekkere dingen en wijn. Ook ’s avonds weer lekker gegeten en (veel) wijn gedronken. Erg gezellig.

Vanavond verlaten we deze heerlijke plek weer. We worden opgehaald door mensen uit Santiago die we onderweg hebben ontmoet. We kwamen elkaar tegen en raakten aan de praat. Ze nodigden ons uit om langs te komen als we in de buurt waren en naar de stad wilden. We waren niet van plan om naar Santiago te gaan, maar we kunnen nog wel wat rustdagen gebruiken en het wordt vast gezellig. Het is meestal ook leuk om een stad door de ogen van locals te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *