Guatemala in woord en beeld

Helaas hebben we niet heel veel kilometers door Guatemala kunnen fietsen, alleen een stukje in het zuiden en een stukje in het noorden. De rest hebben we noodgedwongen met de bus moeten doen. We hebben dan eigenlijk ook alleen maar de toeristische plaatsen van het land kunnen bezoeken. Dat vinden we wel erg jammer, want we hadden graag wat meer van het land gezien.

Met name in de bergen, bij het Atitlan meer, kregen we een beetje het idee dat we weer terug waren in Bolivia en Peru. Er waren weer markten zoals ze die daar ook hadden en de vrouwen (en een enkele man) liepen in traditionele kleding.

Rond het meer was het ook erg toeristisch, echt een backpacker bestemming. Het meer zelf is mooi gelegen tussen de omringende bergen. Er wordt gezegd dat het het mooiste meer ter wereld is, maar dat kunnen en willen wij niet beamen. Het is er inderdaad wel mooi, maar er zijn wel meer mooie plekken en meren in de wereld.

Antigua was een gezellige plaats met leuke gekleurde gebouwen. Flores was klein en toeristisch en Tikal was mysterieus.

Wat we van de rest van het land, vanuit de bus, hebben gezien is dat het erg bergachtig en heuvelig is. Er is geen enkel stukje vlak. Het is er wel mooi; sommige stukken zijn ruig, droog en kaal en andere stukken zijn erg groen en nat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *