Weer wat kilometers

Vrijdagochtend toch maar vertrokken uit B&B Ruta 40, ookal was het heel verleidelijk om te blijven. Het regende pijpenstelen en we hadden ook nog de was kunnen doen als we hadden gewild. Eigenlijk de enige reden om toch weg te gaan was het feit dat het zuidenwind was, waardoor we het hele stuk naar San Sebastian wind mee zouden hebben. En het waaide hard! De voorspelling was dat de wind de volgende dag zou draaien naar het noordoosten, wat ook weer gunstig was voor het volgende stuk van de reis richting Porvenir. Van San Sebastian naar Porvenir is naar het westen, dus dan is noordoostenwind gunstig.

Het bleek een goede beslissing te zijn geweest. Het waaide heel hard, maar omdat we wind mee hadden hadden we daar veel profijt van. Het is ook niet best als je dat stuk tegen de wind in moet fietsen. Weer totale leegte en verlatenheid. Als we een dag hadden gewacht, hadden we het hele stuk wel tegen de wind in moeten fietsen.

We waren al om een uur of 3 bij de grenspost San Sebastian. Daar konden we inderdaad slapen in het wachtgebouwtje. Het was er warm, er was een keukentje, stoelen en een grote houten bank waar we beide slaapmatjes op konden leggen. Ook konden we douchen, een heerlijke warme douche.

Bidhuisjes langs de weg/ Prayercabins alongside the road

Bidhuisjes langs de weg/ Prayercabins alongside the road

Patagonia

Patagonia

Leeg/ empty

Leeg/ empty

Wachtruimte bij Argentijnse grens/ waitingarea Argentine border

Wachtruimte bij Argentijnse grens/ waitingarea Argentine border

4 gedachten over “Weer wat kilometers

 1. Lieve Ronnie en Linda vanuit een nat Heerenveen wensen wij jullie heel fijne kerstdagen. Fijn dat jullie toch goed gegokt hebben met de wind, wel bijzonder slapen bij de grenspost. Wat een mooie foto’s hebben jullie gemaakt. Wat leuk dat jullie bij de bakker hebben geslapen, jullie komen vast zoals bij de bakker dezelfde mensen weer tegen. Het lijkt wel een zware tocht met al die regen en wind, geniet nu maar lekker van de kerst. Liefs Kiki, Henk en Femia.

 2. Dag Lieverds,

  Het gaat jullie voor de wind, zou leuk zijn als dit zo blijft. Nu al in Chili. Niet te snel hoor anders zijn jullie volgende maand al weer thuis (mag hoor) In Porvenir met de boot over de straat van magelhaes varen. Lijkt me heel bijzonder om over een “straat” te varen, geniet er maar van.
  Liefs

 3. Hi Linda!

  Just wanna let you know that I`m glad everything seems to be fine!
  Happy 2013 & remember what I asked you (not) to do!

  Do all the things I wouldn`t!

  Hugs,

  Heike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *